Sin categoría

Minimalisme, com a Filosofia de Vida

Bambú mariposa.jpg

El minimalisme és un corrent artístic i conceptual que es basa en reduir tot al mínim, a l´essencial. El terme s´aplica també a un estil de vida senzill, que prioritza allò essencial, prescindeix d´allò que és sobrer; als individus que practiquen l´ascetisme, i redueixen les seves pertinences -activitats- i necessitats al mínim.

Encara que són tradicions molt distants, les tradicions asiàtiques com el taoïsme i el budisme chan són afins al minimalisme. Els savis daoistes buscaven viure amb l´essencial. Lao Zi va abandonar la luxosa cort de l´emperador on treballava com arxivista i astrònom, per a anar al Mont Wu Dan on va viure molts anys en una cova. El princep Siddharta Gautama, el buda, també va abondar una vida plena de comoditats per a recercar la causa del patiment humà i la via de l´alliberament.

En les pràctiques corporals com el Qi Gong la recerca de l´essencial s´expressa en principis com “un sol gest és suficient per englobar l´Univers”.

Avui a TV3, un programa sobre el Minimalisme. Donem a conèixer  la visió oriental dels espais i l’energia. Més informació:

Minimalisme com a Filosofia de Vida- Ofici de Viure a TV3

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/diumenge-a-les-23-20-a-tv3/menys-es-mes-el-minimalisme-a-lofici-de-viure/video/6033251/

Deja un comentario